header foto
 
Zaalhockey

Spelregels zaalhockey 2021-2022

Nieuws afbeelding 18-11-2021

Binnenkort begint, na een heel seizoen geen zaalhockey vorig jaar, het zaalhockey weer. De KNHB heeft 1 zaalregel toegevoegd en de interpretatie van twee zaalregels verbeterd.


De nieuwe zaalregel
Vanaf dit zaalseizoen kan een groene kaart aan een teambegeleider worden gegeven. Dit heeft als gevolg dat de teambegeleider 1 minuut NIET mag coachen en dat het team voor 1 minuut met één speler minder speelt. Om praktische reden hoeft de teambegeleider bij een groene kaart niet naar de tribune toe, maar mag hij bij de teambank blijven zolang hij of zij niet coacht.

 

Nieuwe interpretaties
1. Spelen van de bal in de lucht
De bal mag niet in de lucht worden gespeeld bij zaalhockey. Vorige zaalseizoenen was het nog toegestaan om de bal vanuit de lucht in één vloeiende beweging naar de grond te brengen. Dit is niet meer toegestaan. Het team dat de bal niet omhoog heeft gespeeld mag de bal wel stoppen.

 

2. Verdedigen met masker op
Deze wordt gelijk getrokken met hoe dit op het veld nu is. Het verdedigen met een masker op, terwijl dit masker al af had moeten zijn, levert geen strafbal meer op. Dit levert altijd een strafcorner op, of dit nu binnen of buiten de cirkel gebeurd.

 

Deze nieuwe regel, de twee interpretaties en de overige tips worden hier nogmaals uitgelegd: https://www.youtube.com/watch? v=fvYR64ORDGo

 

Extra (handige) informatie
- Op deze website (https://www.knhb.nl/ kenniscentrum/competities/ alles-over-de-spelregels# briefings-clubscheidsrechters- en-cs) kun je alle afspraken/verduidelijkingen/ opfrissingen lezen voor clubscheidsrechters en CS+. Deze afspraken gelden voor alle wedstrijden van MHC Krimpen in de zaal.

 

- Op deze website (https://www.knhb.nl/ kenniscentrum/competities/ alles-over-de-spelregels# beeldmateriaal) kun je allerlei video’s vinden die kunnen helpen voor een beter begrip van de regels over zaalhockey.


Veel plezier met het zaalseizoen!


Sponsoren

Ledenaantal

MHC Krimpen heeft 337 leden!

Contact

Bezoekadres
Driekamp 7
2924 AN Krimpen aan den IJssel

Telefoon & Mail
0180 - 511 343
[email protected]

Postadres
Postbus 1020
2920 BA Krimpen aan den IJssel

Bankrekening
NL22 RABO 0146 1547 97
tnv MHC Krimpen

Mail opmerkingen en suggesties over
onze website naar [email protected]