header foto
 
Algemeen

Lustrum Dodam

30-5-2010

Afgelopen donderdag hebben de donderdagdames (Dodam) een klein feestje gehad. Dit keer was het een lustrumdag met oud-leden. Het weer was droog en dat was mooi meegenomen.
De lustrumcommissie had gezorgd voor een heuse lustrumtaart en had speciaal voor deze dag een "Jeu de hockeyboules" ontwikkeld. Ook verzorgde de commissie een uitgebreide lunch en tot slot gaf ze een Power Point Presentatie met een greep uit 25 jaar Dodam-geschiedenis.

 

Hieronder een korte samenvatting van die geschiedenis.

 

Wat 25 jaar geleden begonnen is als een groepje moeders van hockeyende kinderen is uitgegroeid tot een hechte vriendinnenclub.

 

Moeders die destijds zich aanmeldden bij het bestuur om op eigen houtje wat te gaan trainen.Dat beviel goed, de groep groeide en binnen 2 jaar waren er contacten gelegd met soortgelijke groepen bij andere clubs.Zowel uit als thuis werden er vriendschappelijke wedstrijdjes gepeeld. Na 3 jaren organiseerden ze hun eerste toernooi: die de naam Vergeet-mij-nietjes Toernooi kreeg. Gerda van Deelen was de grote motor. Zij is dat gebleven totdat ze helaas kwam te overlijden in 2003.

 

Door de jaren heen was zeker wel het hockeyen de bindende factor maar er gebeurde veel meer dan dat. Er werden uitstapjes gemaakt en ook vele activiteiten werden georganiseerd. Ook vele, door de leden zelf gehouden workshops, gaven zo wat extra sjeu aan het geheel.

 

Dit jaar vieren ze dus hun 25 jarig bestaan en wel in stappen:

reeds organiseerden ze 27 maart jongstleden een toernooi met de bevriende clubs uit Waddinxveen, Alphen aan de Rijn en Rockanje. Afgelopen donderdag was er dus een soort reünie met oud-leden. Later in september gaat Dodam nog een lustrumweekend houden in de Ardennen. Pas in december wordt het lustrumjaar afgesloten tijdens het kerstdiner. “DODAM”: een verworven rijkdom en iets om trots op te zijn.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Sponsoren

Ledenaantal

MHC Krimpen heeft 324 leden!

Contact

Bezoekadres
Driekamp 7
2924 AN Krimpen aan den IJssel

Telefoon & Mail
0180 - 511 343
[email protected]

Postadres
Postbus 1020
2920 BA Krimpen aan den IJssel

Bankrekening
NL22 RABO 0146 1547 97
tnv MHC Krimpen

Mail opmerkingen en suggesties over
onze website naar [email protected]